Home » Blog » Met cowboyhoed en verrekijker

Met cowboyhoed en verrekijker

Het is gelukt dit jaar. Sneller dan vorige jaren waren we er uit. Gaan met die banaan en bespreken! Heerlijk, de vakantie ligt vast. Omdat mijn man en ik een leven lang in Nederland doorbrachten  – wat overigens ook prima was – zijn we de afgelopen drie jaar met veel plezier de grens over geweest. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

Nu het nieuwe eraf is, en we ook nieuwsgierig zijn naar al het moois in eigen land, zijn we nu heerlijk twee weken naar Texel geweest. Het barst daar van de vogels, en Arie heeft nog nooit een Waddeneiland bezocht. Maar nu is eht dan toch echt gebeurd. Heerlijk toch!

Nee, even zonder gekheid. Toen ik het financieel iets minder had, konden mijn kinderen en ik niet op vakantie. Toch maakten we er een lollige boel van en we vermaakten ons met niks. Een lokaal strandje op de Veluwe had net zulk koud water als de oceaan, alleen hoefden wij niet eerst duizend kilometer te reizen, en we konden gewoon Nederlands praten als we een ijsje wilden. Ja, het was prima toen. We waren gezond, en hadden voldoende. Wat wil je nog meer?

Nu kan ik dus op vakantie: en ik ben me er zo erg van bewust dat het niet vanzelfsprekend is! Ik geniet nu al, met volle teugen. Ik heb me verdiept in de omgeving en de natuur schijnt er fantastisch te zijn. Ik heb voorpret, en ga alvast uitzoeken welke soorten er voorkomen qua flora en fauna. De verrekijker en camera gaat mee, en een grote stapel boeken. Geen romans, nee, wetenschappelijk gedoe over vogels, insecten, plantjes, enzovoorts. Ik ben een rare en ik vind veel mooi. Want och, de natuur is zo mooi! Er is machtig veel om van te genieten, en ik heb alle reden om dankbaar te zijn. Bovendien zijn we op een leeftijd dat we nog veel kunnen: autorijden, wandelen, fietsen, lekker eten, terrasjes bezoeken en strompelend naar huis. Ik pluk de dag, en adviseer dat iedereen te doen zolang je dat nog kan. Maar niet alléén maar op sjouw. Nee, ik mag ook graag ‘saai’ met een krantje bij de camper zitten, om te passen op ons plekje en om de muggen uit de camper te houden.

Mijn man gaat graag fietsen, en ik ga af en toe mee. Zijn hobby is puzzelen onderweg; dat noemen ze online geocachen. Ingewikkelde hobby, en hij heeft er veel plezier in. Als je wil weten wat het precies is, zoek dan maar even op via google. Ik heb geen zin om het uit te leggen, haha! Ik ga liever op stap met mijn stoere Clint Eastwood. Hij met een cowboyhoed en zijn gps, ik met verrekijker.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.