Home » Blog » Najaarsperikelen

Najaarsperikelen

Nu even heel iets anders. Het moet me echt van het hart. Lieve mensen, ook al is het een vervelend onderwerp, laten we elkaar nu eens recht in de ogen aankijken: wat doen jullie met spinnen? Doodslaan? Opzuigen met de stofzuiger? Buitenzetten?

Handige tips voor bange wezels of onverschrokken helden zijn welkom! Want laten we wel wezen, spinnen zijn niet voor niks geschapen, en ze hebben ongetwijfeld een nuttige functie (iets met muggen enzo..). Hoe hebben jullie thuis de taken verdeeld? Ben jij aangewezen als de spinnenvanger van Hamelen? Moet je het alleen oplossen? Of bel jij gelijk een familielid? Ik ben zelf vooral erg bang voor de grote zwarte Huisspin.

Toen ik met mijn dochters in Nunspeet woonde, had ik geen stoere man achter de hand. Nu wel gelukkig, maar destijds had ik slechts twee opties. Opzuigen met de stofzuiger (en dan een prop papier opzuigen die dan min of meer klem zat in het begin van de stang), totdat ik de stofzuiger opnieuw nodig had. Óf ik belde de ongediertebestrijder van Nunspeet, die je uit kon nodigen voor van alles en nog wat, behalve voor feesten en partijen. Zo heeft hij voor mij eens een nest mieren uitgeroeid, omdat de grote rode bosmier bij mij in huis was komen wonen. Heel gezellig hoor, maar daar kreeg ik geen kinderbijslag voor! Dus ja, als de angst te groot werd, belde ik deze meneer. Het is op dit moment september, en het potentieel gevaar is nog lang niet geweken. Ik wacht op strenge vorst en ik duim elke dag, want ik ben nog niet geconfronteerd met het zwarte monster dit najaar. De herfst heeft vele voordelen, zoals mooi gekleurd blad en mysterieuze paddenstoelen: maar oh, die spinnen!

Ik voel elke dag een klein juichmomentje opkomen, als ik de huisspin nog niet heb kunnen ontdekken… Maar… hij kan zich ook heel goed verstoppen…

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.